top of page

Πώς να προστατέψω το παιδί μου απο τις ιώσεις!


Mysuperheromoms,

Βρισκόμαστε στο πικ των ιώσεων! Υπάρχει λοιπόν κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να προστατέψουμε τα παιδάκια μας; Υπάρχει. Μάθε στο παιδάκι σου να πλένει σωστά τα χέρια του. Ελπίζω ότι αυτό το έχετε ήδη μάθει στα παιδάκια σας αφού είναι μια αυτόματη πράξη που πρέπει να κάνουμε αφού χρησιμοποιούμε την τουαλέτα, πιάνουμε κάτι βρώμικο, χαϊδεύουμε ένα ζωάκι ή πριν το φαγητό. Αλλά, αφού ο χειμώνας και το σχολείο ευνοεί τα μικρόβια να μια ευκαιρία για να ξαναθυμηθούμε πως μπορούμε να μάθουμε στα παιδιά μας να προστατεύουν τον εαυτό τους κάνοντας αυτήν την απλή πράξη.

  1. Ναι, είναι σημαντικό να πλένουμε τα χέρια μας αλλά όχι απλά με νερό. Είναι λοιπόν απαραίτητο να υπενθυμίσετε στο παιδάκι σας ότι μαζί με το νερό πρέπει να χρησιμοποιεί και σαπούνι καθώς πλένει τα χεράκια του.

  2. Μάθε στο παιδάκι σου να πλένει καλά τα σημεία που βρίσκονται ανάμεσα στα δάχτυλα μας. Είναι σημεία που ακόμα και οι ενήλικες τα αγνοούν αλλά αποτελούν σημαντικές πηγές μικροβίων.

  3. Πόση ώρα πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας; Μάθε στο παιδί σου ότι αρκεί να πει από μέσα του 2 φορές το τραγούδι που λέμε όταν κάποιος έχει τα γενέθλια του.

  4. Σκουπίζουμε καλά τα χέρια μας και βεβαιωνόμαστε ότι είναι στεγνά. Τα υγρά χέρια αποτελούν πιο εύκολες εστίες μικροβίων.

Υπενθύμισε στο παιδάκι σου ότι καλό θα ήταν στο σχολείο να πλένει τα χέρια του: 1. Αφού χρησιμοποιήσει την τουαλέτα 2. Πριν φάει το κολατσιό του 3. Αφού παίξει με κάποιον φίλο/φίλη του που είναι άρρωστος/η.

Με αγάπη

Βιργινία

59 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page