top of page

Νέα σχολική χρονιά 2022-2023 και χαρούμενα παιδιά!


Το ξέρω έχουμε ακόμα περίπου έναν μήνα μέχρι να ξεκινήσουν τα σχολεία και οι σχολικές υποχρεώσεις αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι μπορείτε να κάνετε ως μανούλες για να βοηθήσετε το παιδί σας να πετύχει στο σχολείο; Λοιπόν, σήμερα αποφάσισα να σας αποκαλύψω κάποια απλά μυστικά που θα βοηθήσουν πολύ στην σχολική επιτυχία του παιδιού σας! Διαβάστε τα και είμαι σίγουρη ότι εάν τα εφαρμόσετε θα δείτε μια σημαντική αλλαγή.


1. Ρώτησε το παιδί σου για το πως τα περνάει στο σχολείο και ενθάρρυνε το να μιλήσει για την ημέρα του. Εδώ πρέπει να σημειώσω κάτι σημαντικό. Συνήθως οι γονείς ρωτούν τα παιδιά τους για το σχολείο κατά την ώρα του μεσημεριανού φαγητού ή αμέσως μετά την επιστροφή των παιδιών από το σχολείο. Θέλω να ξέρετε όμως ότι εκείνη την ώρα τα περισσότερα παιδιά όντας κουρασμένα από τις πολλές ώρες μαθημάτων δεν έχουν συνήθως την διάθεση να μιλήσουν. Έτσι μπορείς να ρωτήσεις το παιδί σου για το σχολείο κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα που βλέπεις ότι είναι πιο χαλαρό και ξεκούραστο και θα έχει περισσότερη διάθεση να σου μιλήσει.



2. Βεβαιώσου ότι το παιδί σου ξεκουράζεται και κοιμάται αρκετές ώρες κατά την διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών τα παιδιά που δεν κοιμούνται αρκετές ώρες είναι πιο πιθανόν να παρουσιάσουν προβλήματα συγκέντρωσης στο σχολείο και υπερκινητικότητα. Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο post είναι σημαντικό να έχετε συζητήσει με το παιδί σας την σημαντικότητα του ύπνου και να έχετε ορίσει μαζί του κάποιες συγκεκριμένες ώρες που θα κοιμάται.



3. Μην μιλάς αρνητικά για την δασκάλα/δάσκαλο του παιδιού σου μπροστά του. Είναι σημαντικό για το παιδί να γνωρίζει ότι εσύ και η δασκάλα / ο δάσκαλος του του έχετε μια κοινή πορεία που θα το βοηθήσει να προοδεύσει. Σε περίπτωση που έχεις προβλήματα με την δασκάλα/ τον δάσκαλο του παιδιού σου είναι καλύτερο να το συζητήσεις κατευθείαν μαζί της /του και να επαναπροσδιορίσετε τους στόχους σας.


4. Διάβασε μαζί με το παιδί σου το βράδυ ένα παραμύθι. Τα παραμύθια θα βοηθήσουν τόσο στην συναισθηματική εκπαίδευση του παιδιού σου όσο και στην ανάπτυξη του λόγου του.



5. Μάθε στο παιδί σου να είναι υπεύθυνο για τις σχολικές του υποχρεώσεις. Το παιδί με την βοήθεια σου θα πρέπει να μάθει ότι η τακτοποίηση των βιβλίων, η ολοκλήρωση των σχολικών εργασιών και άλλα πολλά αποτελούν δική του ευθύνη. Καθώς θα τα καταφέρνει σιγά σιγά να ανταπεξέρχεται αποτελεσματικά στις παραπάνω υποχρεώσεις θα αισθάνεται καλά με τον εαυτό του/ της και θα ενισχύεται θετικά η αυτοεκτίμηση του/της. Η θετική ενίσχυση της αυτοεκτίμησης θα του/της δώσει περισσότερο αυτοπεποίθηση στο σχολείο.


6. Βοήθησε το παιδί σου στα μαθήματα του αλλά δεν χρειάζεται να είσαι δίπλα του συνέχεια. Το παιδί θα πρέπει να αισθάνεται ότι θα έχει την βοήθεια σου όποτε το χρειαστεί αλλά ότι μπορεί να τα καταφέρει και μόνο του.





Επίσης κάτι τέλειο που βρήκα και θα βοηθήσει το παιδάκι σου να οργανώσει τα μαθήματά του και να μην ξεχνάει ποτέ τα τετράδια του από την τσάντα του είναι τα φανταστικά προσωποποιημένα τετράδια από το Παραμύθι με Όνομα όπου το παιδάκι σου εικονογραφείται στο εξώφυλλο ανάλογα με τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά!

Φτιάξε τα δικά σου μέσα από το site τους www.paramithimeonoma.gr!

7 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page