top of page

Τα οφέλη της κατασκήνωσης!!!

Mysuperheromoms,

Μιας και είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και πιστεύω ότι πολλές από εσάς έχετε αποφασίσει να στείλετε τα παιδάκια σας στην κατασκήνωση, αποφάσισα να σας παρουσιάσω τα οφέλη που μπορεί να έχει η κατασκήνωση στην σωματική και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Για όσες διστάζετε και δεν έχετε αποφασίσει ακόμα αν η κατασκήνωση είναι βοηθητική νομίζω ότι οι παρακάτω λόγοι θα σας πείσουν.

  1. Η κατασκήνωση προσφέρει μια φανταστική ευκαιρία για σωματική άσκηση. Τα παιδιά παίζουν, κολυμπούν, σκαρφαλώνουν.

  2. Τα παιδιά αποτοξινώνονται από την τεχνολογία και έρχονται ξανά σε επαφή με δημιουργικές δραστηριότητες.

  3. Τα παιδιά γίνονται πιο ανεξάρτητα. Η κατασκήνωση δίνει μια τέλεια ευκαιρία στα παιδιά να πάρουν αποφάσεις χωρίς την καθοδήγηση των γονιών τους.

  4. Τα παιδιά στην κατασκήνωση αποκτούν κοινωνικές δεξιότητες καθώς μαθαίνουν να συνεργάζονται και να σέβονται.

  5. Στην κατασκήνωση τα παιδιά έχουν χρόνο για μη δομημένο παιχνίδι, κάτι που τους δίνει την δυνατότητα να αναπτύξουν την φαντασία τους.

  6. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με καινούρια αθλήματα, κάτι που τους δίνει την δυνατότητα να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους.

  7. Τα παιδιά αποκτούν καινούριους φίλους και έτσι διευρύνουν τον κοινωνικό τους κύκλο.

  8. Η κατασκήνωση και ο χρόνος μακριά από τους γονείς μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της αυτοεικόνας του παιδιού. Το παιδί θα αισθανθεί καλά με τον εαυτό του όταν

  9. δει ότι μπορεί να καταφέρει κάποια πράγματα καλά χωρίς την βοήθεια των γονιών του.

Καθώς το κάθε παιδί είναι διαφορετικό είναι σημαντικό να μην πιέζουμε το παιδί μας να πάει στην κατασκήνωση σε περίπτωση που δεν θέλει. Γιατί η κατασκήνωση είναι διασκέδαση!!!


Με αγάπη

Βιργινία

17 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page