top of page

Το νέο προσωποποιημένο παραμύθι που βοηθάει κάθε παιδί να πιστέψει στον εαυτό του!



Το Παραμύθι με όνομα έφτιαξε το πρώτο προσωποποιημένο παραμύθι στην Ελλάδα, μέσω του οποίου με την δύναμη της προσωποποίησης, που σύμφωνα με έρευνες αποδεδειγμένα κεντρίζει την προσοχή του παιδιού, συμβάλλει και στην καλλιέργεια της συναισθηματικής ανθεκτικότητας. Τι είναι όμως η συναισθηματική ανθεκτικότητα; Και επίσης είναι η συναισθηματική ανθεκτικότητα κάτι που καλλιεργείται;

Η συναισθηματική ανθεκτικότητα αναφέρεται συνήθως στην δυνατότητα του ατόμου να προσαρμοστεί και να είναι ευέλικτο όταν παρουσιαστεί μια απειλή από το περιβάλλον. Με απλά λόγια η υψηλή συναισθηματική ανθεκτικότητα μας δίνει την δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικά στις προκλήσεις της ζωής. Βασισμένοι σε ποικίλα ερευνητικά δεδομένα οι ειδικοί σκιαγραφούν κάποια κοινά χαρακτηριστικά στα παιδιά που διακρίνονται για υψηλή συναισθηματική ανθεκτικότητα. Αυτά είναι η κοινωνική επάρκεια. Η δυνατότητα δηλαδή να συνάψει σχέσεις με συνομηλίκους και μεγαλύτερους, να ανταποκρίνεται στους άλλους κι εκείνοι να ανταποδίδουν θετικά, να είναι δραστήριο κοινωνικά, ευέλικτο, προσαρμοστικό και με αίσθηση του χιούμορ. Η δυνατότητα να επιλύει προβλήματα. Η αυτονομία και η αίσθηση σκοπού και συγκριμένων στόχων για το μέλλον.

Η απάντηση στην ερώτηση εάν η συναισθηματική ανθεκτικότητα είναι ένα χαρακτηριστικό που καλλιεργείται, η απάντηση ευτυχώς είναι θετική. Όπως εξασκείται και καλλιεργείται ένας μυς, με τον ίδιο τρόπο ‘’χτίζεται’’ σταδιακά η ικανότητα του παιδιού να ξεπερνά δυσκολίες. Η διαδικασία αυτή χρειάζεται πολύ χρόνο και περιλαμβάνει την καλλιέργεια συμπεριφορών, σκέψεων και πράξεων προς αυτή τη κατεύθυνση. Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος του συγκριμένου προσωποποιημένου παραμυθιού.

Πιο συγκεκριμένα μέσα από τα ‘’Μεγάλα Όνειρα’’ θα προκύψουν διάφορα ερεθίσματα στα οποία αξίζει να σταθείς καθώς μπορεί να αποτελέσουν ένα έναυσμα στην καλλιέργεια της συναισθηματικής ανθεκτικότητας του παιδιού. Οι παιδοψυχολόγοι θα σε βοηθήσουν να σταθείς στα σημεία αυτά, έτσι ώστε να τα συζητήσεις μαζί με το παιδί. Επιπλέον, θα σου δώσουν πρακτικές συμβουλές που θα μπορείς να χρησιμοποιείς στην καθημερινότητα σου με το παιδί. Έτσι, το προσωποποιημένο παραμύθι που θα φτιάξεις δεν είναι απλά ένα δώρο ενθύμιο για το παιδί αλλά και ένα σημαντικό εργαλείο που θα βοηθήσει στην συναισθηματική του ανάπτυξη και θα σε φέρει πιο κοντά με το παιδί που αγαπάς.

Φτιάξε το δικό σου μέσα από το Παραμύθι με όνομα


17 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page