top of page

Παραμύθι με Όνομα. Ένα μοναδικό παραμύθι με το όνομα κάθε παιδιού!

Έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό δείχνουν ότι τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα μέσα από ένα προσωποποιημένο παραμύθι σε σχέση με ένα απλό παραμύθι. Αυτό συμβαίνει γιατί το προσωποποιημένο παραμύθι περιέχει στοιχεία του ίδιου του παιδιού με αποτέλεσμα να γίνεται πιο ενδιαφέρουσα η διαδικασία διαβάσματος. Τα ερεθίσματα που δέχονται πλέον τα παιδιά είναι τόσο γρήγορα που το παραμύθι με την κλασσική του μορφή ίσως να μην είναι αρκετό για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες τους. Το Παραμύθι με Όνομα σας προσφέρει την δυνατότητα να βάλετε το παιδί σας ή το αγαπημένο σας παιδάκι μέσα στο παραμύθι και να νοιώσει πρωταγωνιστής δίνοντας του επιπλέον κίνητρα για να ανακαλύψει και να μάθει.

Το Παραμύθι με Όνομα δεν βάζει απλώς το όνομα του παιδιού στο παραμύθι αλλά δημιουργεί ένα παραμύθι με βάση τα γράμματα του ονόματος του παιδιού σου ή του παιδιού που αγαπάς. Για παράδειγμα ένα παιδάκι που λέγεται Άννα μπορεί να συναντήσει κατά την διάρκεια της ιστορίας μια αλεπού, μια νυχτερίδα, μια νυφίτσα και μια αρκούδα για να τη βοηθήσει να βρει το όνομά της ενώ ένα αγόρι που λέγεται Μάριος μπορεί να συναντήσει μια μέλισσα, μια αγελάδα, ένα ρακούν, έναν ιππόκαμπο , μια όρκα και ένα σκουλήκι. Η ιστορία και οι γρίφοι που θα δίνουν τα ζώα για να βοηθήσουν το παιδάκι να βρει πάλι το όνομά του θα είναι τόσο μοναδικά όσο και το ίδιο το παιδί!

Επιπλέον, το Παραμύθι με Όνομα είναι το μοναδικό που σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις το φύλο του πρωταγωνιστή και τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του ήρωα, όπως το χρώμα των μαλλιών, ανάλογα με το παιδάκι που θες να το δωρίσεις και να γράψεις μια προσωπική αφιέρωση η οποία θα αποτελεί μέρος του βιβλίου!

Παραμύθι με Όνομα

Τέλος, είναι γραμμένο και εικονογραφημένο από παιδοψυχολόγο που συνεργάζεται με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας επί σειρά ετών. Έτσι, είναι ειδικά σχεδιασμένο και μελετημένο για να βοηθήσει τα παιδιά με απλό και διασκεδαστικό τρόπο να μάθουν τα γράμματα και να αποκτήσουν φωνολογική ενημερότητα, μια απαραίτητη δεξιότητα για την κατάκτηση της ανάγνωσης και της γραφής, να γνωρίσουν τα σχήματα, τα χρώματα και τα ζώα, να εξασκηθούν στην ανάγνωση, να ακονίσουν το μυαλό τους λύνοντας γρίφους και να κατανοήσουν την μοναδικότητα του ονόματός τους και κατά συνέπεια την δική τους μοναδικότητα, που αποτελεί θεμέλιο λίθο για την δημιουργία μιας θετικής αυτοεκτίμησης.

Μην το χάσετε! www.paramithimeonoma.gr

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page