top of page

10 συνήθειες που πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας!


10 συνήθειες που πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας

Mysuperheromoms,

Σήμερα αποφάσισα να σας παρουσιάσω 10 συνήθειες που είναι απαραίτητο να μάθετε στα παιδάκια σας από τώρα προκειμένου να μεγαλώσουν υγιή και ευτυχισμένα. Φυσικά, για να αποκτήσουν τα παιδάκια σας τις παρακάτω συνήθειες είναι σημαντικό να τις υιοθετήσετε πρώτα και εσείς ως γονείς. Δεν είναι δύσκολο. Διαβάστε τι έχω να σας προτείνω!

  1. Άσκηση. Είναι πολύ σημαντικό από μικρή ηλικία να μάθετε στα παιδιά σας την σημασία που έχει η άσκηση στην σωματική, συναισθηματική και ψυχική ισορροπία του ανθρώπου . Αυτό μπορείτε να το περάσετε στα παιδιά σας κάνοντας παρέα διάφορες φυσικές δραστηριότητες όπως κολύμπι, περπάτημα ή ποδήλατο.

  2. Υγιεινή διατροφή. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν για την σημασία της υγιεινής διατροφής από μικρή ηλικία. Επιλέξτε πολύχρωμα λαχανικά και φρούτα και διαβάστε μαζί με τα παιδιά σας στο internet για την θρεπτική αξία των λαχανικών και των φρούτων. Επίσης, μπορείτε να καλλιεργήσετε μαζί με τα παιδιά σας φρούτα και λαχανικά αν έχετε κάποιο μικρό παρτέρι.

  3. Μάθετε στο παιδί σας να πίνει νερό. Καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό του σώματος μας αποτελείται από νερό είναι σημαντικό να μάθετε στο παιδί σας από μικρή ηλικία να πίνει αρκετό. Έτσι, είναι σημαντικό να αποφεύγετε κατεργασμένους χυμούς και αναψυκτικά και να μάθετε στο παιδί σας να ζητάει νεράκι.

  4. Πλύσιμο χεριών. Μάθετε στο παιδί σας να πλένει τα χεράκια του έπειτα από την επίσκεψη στην τουαλέτα, πριν από τα γεύματα και αφού έχει πιάσει κάποιο ζωάκι.

  5. Προστασία από την ήλιο. Μάθε στο παιδί σου πόσο σημαντικό είναι να προστατεύεται από τον ήλιο και να φοράει αντηλιακό.

  6. Πλύσιμο δοντιών. Μάθε στο παιδί σου να πόσο σημαντικό είναι για την στοματική μας υγεία το πλύσιμο των δοντιών 2 φορές ημερησίως όπως επίσης και η χρήση οδοντικού νήματος.

  7. Μαθαίνω τα μέρη του σώματος μου και προστατεύω τον εαυτό μου. Μάθε στο παιδί σου τα μέρη του σώματος του όπως επίσης και το πόσο σημαντικό είναι να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να αγγίζει κάποια μέρη του σώματος μας.

  8. Αρκετός ύπνος. Μάθε στο παιδί σου πόσο σημαντικό είναι να ξεκουράζεται το σώμα μας για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις καθημερινές ανάγκες μας.

  9. Ένα καλό πρωινό. Η συνήθεια του πρωινού είναι πολύ σημαντική. Το παιδί σου σίγουρα θα έχει περισσότερη ενέργεια στο σχολείο του άμα τρώει κάτι πριν φύγει από το σπίτι το πρωί.

  10. Χρόνος για ηρεμία. Μάθε στο παιδί σου ότι δεν είναι κακό κάποιες στιγμές μέσα στην ημέρα να ηρεμούμε και να μην κάνουμε τίποτα.

Με αγάπη

Βιργινία

12 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page