Η τηλεόραση και τα παιδιά μας!


Mysuperheromos,

Καθώς το καλοκαιράκι είναι εδώ και το πρόγραμμα των παιδιών μας είναι πιο ελεύθερο αποφάσισα να σας δώσω κάποιες συμβουλές για το χρονικό διάστημα και τον τρόπο που τα παιδιά μας θα πρέπει να παρακολουθούν τηλεόραση. Γενικά, η τηλεόραση είναι μέρος της καθημερινότητας μας και φυσικά έχει αρκετά προγράμματα που είναι πολύ διασκεδαστικά για τα παιδιά. Όμως η παρακολούθηση της θα πρέπει να γίνεται με κάποιους κανόνες. Να μερικοί κανόνες που θα ήταν χρήσιμο να τους συζητήσετε με τα παιδιά σας:

  1. Είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχει τηλεόραση στο δωμάτιο των παιδιών σας. Ειδικά η παρακολούθηση της τηλεόρασης πριν τον βραδινό ύπνο μπορεί να προκαλέσει υπερένταση στα παιδιά αντί να τα ηρεμήσει.

  2. Είναι σημαντικό να έχετε παρακολουθήσει από πριν τα προγράμματα της τηλεόρασης που βλέπουν τα παιδιά μόνα τους. Για παράδειγμα, αν τους αρέσει ένα παιδικό πρόγραμμα καλό θα ήταν να δείτε αν αυτό το παιδικό περιέχει εικόνες ακατάλληλες για την ηλικία των παιδιών σας.

  3. Είναι καλό γενικά να βρισκόμαστε μαζί με τα παιδιά μας όταν παρακολουθούνε τηλεόραση και να σχολιάζουμε μαζί τους τις ηθικές αξίες που προβάλλουν τα διάφορα προγράμματα. Μπορείτε να ζητήσετε την γνώμη των παιδιών σας, να συζητήσετε μαζί τους και να τους ζητήσετε την άποψη τους για τις εικόνες που προβάλλονται. Καθώς τα παιδιά δεν έχουν τις ίδιες εμπειρίες με τους ενήλικες, τους είναι πολλές φορές αρκετά δύσκολο να επεξεργαστούν αυτά που βλέπουν. Εκεί χρειάζονται την βοήθεια μας.

  4. Η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 2 ώρες ημερησίως σύμφωνα με τις υποδείξεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιάτρων. Για τα παιδιά κάτω των 2 ετών συστήνεται μηδενική έκθεση στην τηλεόραση και απασχόληση των παιδιών μόνο με δημιουργικές δραστηριότητες στο σπίτι. Σύμφωνα με έρευνες τα παιδιά που παρακολουθούν πολλά τηλεοπτικά προγράμματα είναι πιο πιθανόν να παρουσιάσουν προβλήματα συγκέντρωσης στο σχολείο καθώς δεν υπάρχει η γρήγορη εναλλαγή εικόνων που υπάρχει στην τηλεόραση.

  5. Βλέπουμε την σήμανση για την καταλληλότητα των προγραμμάτων και δεν επιτρέπουμε στα παιδιά μας να βλέπουν τηλεοπτικά προγράμματα που περιέχουν σκηνές βίας και ερωτικές σκηνές.

Ελπίζω να σας βοηθήσουν τα tips μου.

Με αγάπη

Βιργινία

#τηλεόραση #παιδιά

© 2023 by NOMAD ON THE ROAD. Proudly created with Wix.com