top of page

Πώς μπορούμε να προωθήσουμε την μάθηση των παιδιών μας εκτός σχολείου;



Mysuperheromoms,

Σήμερα συγκέντρωσα κάποιες χρήσιμες πληροφορίες που βρήκα από το Υπουργείο Παιδείας για το πως μπορούμε να προωθήσουμε την μάθηση των παιδιών μας στο σπίτι. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και σίγουρα τα παιδάκια σας θα βγουν κερδισμένα!

  1. Να προτρέπετε τα παιδάκια σας να αφαιρούν τα περιτυλίγματα από τις συσκευασίες, ώστε να έχουν την ευκαιρία να παρατηρούν τον όγκο και το μέγεθος τους καθώς τα πιάνουν.

  2. Να παίζετε μαζί με τα παιδιά σας επιτραπέζια παιχνίδια και να διαβάζετε μαζί τους οδηγίες για τον τρόπο που παίζεται το κάθε παιχνίδι.

  3. Να προτρέπετε τα παιδιά να παρατηρούν, να σχολιάζουν ή/και να καταγράφουν την ανάπτυξη των φυτών ή των λαχανικών.

  4. Να τους δείχνετε την αλληλογραφία που φτάνει στο σπίτι. Να ανοίγετε τους φακέλους μαζί με τα παιδιά μαντεύοντας τον αποστολέα και το πιθανό περιεχόμενο.

  5. Να γράφετε μαζί με τα παιδιά την λίστα για τα ψώνια και να τα παίρνετε μαζί στα καταστήματα. Όταν επιστρέφετε στο σπίτι από τα μαγαζιά να προτρέπετε τα παιδιά να ταξινομούν και να τοποθετούν όσα προϊόντα είναι ακίνδυνα στους χώρους αποθήκευσης. Έτσι, τους δίνεται η ευκαιρία να παρατηρούν τα σχήματα, τις ετικέτες και τα μεγέθη.

  6. Όταν πρόκειται να φτιάξετε ένα γλυκό ή ένα φαγητό, να αναζητάτε μαζί με το παιδί τη συνταγή, να κάνετε προβλέψεις για το τι μπορεί να χρειάζεται, να διαβάζετε τα υλικά, να γράφετε μια λίστα από κοινού με το παιδί και να κάνετε έλεγχο κοιτώντας μαζί στο ντουλάπι για να δείτε τι έχετε και τι πρέπει να αγοράσετε. Να δίνετε την ευκαιρία στο παιδί να συγκεντρώνει τα απαραίτητα υλικά, να μετρά τις ποσότητες και να τα προσθέτει στο δοχείο παρασκευής.

  7. Να τους δείχνετε τις επιγραφές ή τις πινακίδες που συναντάτε στον δρόμο σας και να τις σχολιάζετε με το παιδί σας.

  8. Να τα παίρνετε μαζί σας όταν αγοράζετε εφημερίδες ή περιοδικά και να αφιερώνετε λίγο χρόνο σχολιάζοντας τους τίτλους και τις εικόνες που συνοδεύουν τα εξώφυλλα ή τα πρωτοσέλιδα.

  9. Να προτρέπετε τα παιδιά να παρατηρούν το μέγεθος και το σχήμα της σκιάς τους, καθώς περπατούν στο δρόμο τις μέρες που δεν έχει ήλιο.

  10. Να διαβάζετε με το παιδί σας βιβλία, να του δείχνετε τις εικόνες και τις λέξεις. Να του επισημαίνετε που είναι γραμμένο το όνομα του συγγραφέα, του εκδοτικού οίκου και του εικονογράφου.

  11. Όταν το παιδί αρρωσταίνει και το πηγαίνετε στο γιατρό να του διαβάζετε τη συνταγή και τις πιθανές οδηγίες που του δόθηκαν.

Όπως καταλάβατε θέλει λίγο καλή θέληση!


Με αγάπη,

Βιργινία

6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page