top of page

Γιατί κλαίει το μωράκι μου;

Mysuperheromoms,

Όλα τα μωράκια κλαίνε κάποια στιγμή. Σύμφωνα με έρευνες τα περισσότερα μωράκια, ειδικά τα μικρά, κλαίνε μία με τρείς ώρες κάθε ημέρα. Το κλάμα είναι ένας τρόπος για να επικοινωνήσει το μωράκι σας μαζί σας και να εξασφαλίσει όλα αυτά που χρειάζεται όπως φαγητό, φροντίδα και ζεστασιά. Είναι φυσιολογικό ότι στην αρχή θα σας είναι αρκετά δύσκολο να καταλάβετε τον λόγο που κλαίει το μωράκι σας αλλά με τον καιρό θα εξοικειωθείτε περισσότερο και πιθανόν να αντιλαμβάνεστε πιο εύκολα τι μπορεί να συμβαίνει (μπορεί και όχι βέβαια). Να κάποια πράγματα που μπορούν να συμβαίνουν όταν κλαίει:

1.Πεινάω. Ο πιο συχνός λόγος που μπορεί να κλαίει ένα μωράκι είναι γιατί πεινάει. Καθώς το στομάχι του είναι μικρό δεν μπορεί να συγκρατήσει μεγάλη ποσότητα φαγητού. Έτσι, μπορεί να πεινάει ακόμα και αν το τελευταίο γεύμα δεν είναι πολύ μακριά.

2. Ζεσταίνομαι ή κρυώνω. Το μωράκι σας μπορεί να μην έχει συνηθίσει ακόμα την αίσθηση του κρύου ή του ζεστού και να νοιώθει άβολα. Βεβαιωθείτε ότι το μωράκι σας δεν κρυώνει ή δεν ζεσταίνεται. Πιάστε την κοιλίτσα του για να ελέγξετε την θερμοκρασία του. Να γνωρίζετε ότι συνήθως τα μωράκια χρειάζονται ένα ακόμα επιπλέον λεπτό στρώμα ρούχων σε σχέση με αυτά που φοράτε εσείς. Έτσι, δεν πρέπει να φορτώνουμε τα μωράκια μας με πολλά επιπλέον ρούχα. Επιπλέον,τα ρούχα που φοράει το μωράκι μας είναι σημαντικό να αναπνέουν. Είναι καλό να υπάρχει μια σταθερή θερμοκρασία μεταξύ 22-25 βαθμούς μέσα στο σπίτι ανάλογα βέβαια και με την εξωτερική θερμοκρασία.

3. Θέλω να με κρατάς. Τα μικρά μωράκια έχουν μεγάλη ανάγκη για σωματική επαφή. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να κρατάτε το μωρό σας (δεν θα το κακομάθετε). Εάν το κρατάτε κοντά στην καρδία σας είναι πιο εύκολο να ηρεμήσει καθώς θα ακούει τον χτύπο σας που τον είχε συνηθίσει 9 μήνες που το κυοφορούσατε.

4. Θέλω να κοιμηθώ. Πολλές φορές τα μωράκια μας όσο πιο πολύ κουράζονται τόσο πιο δύσκολο είναι να κοιμηθούνε. Η ανάγκη για ύπνο είναι ένας σημαντικός λόγος λοιπόν που μπορεί να κλαίει το μωράκι μας.

5. Αλλαγή πάνας. ‘Ένας άλλος λόγος που πιθανόν να κλαίει το μωράκι μας είναι γιατί χρειάζεται να του αλλάξετε πάνα. Ακόμα και αν η πάνα του δεν είναι γεμάτη το μωράκι μας μπορεί να αισθάνεται άβολα αν είναι ακόμα και λίγο υγρή.

6. Μπορεί να πονάει. Για παράδειγμα οι κολικοί αποτελούν έναν συνηθισμένο λόγο που κλαίνε τα μωρά μας.

7. Κλαίω γιατί απλά θέλω να δω άμα θα ανταποκριθείς.


Το μωρό μου κλαίει πολύ τι να κάνω;

  1. Δοκίμασε να το κρατήσεις στην αγκαλιά σου και να το κουνήσεις. Κάτσε σε μια κουνιστή καρέκλα μαζί του, περπάτησε λίγο μαζί του κρατώντας το αγκαλιά.

  2. Βρες έναν επαναλαμβανόμενο ήχο. O ήχος του ρολογιού, ο χτύπος της καρδιάς, ένα τραγούδι έχει αποδειχτεί ότι ηρεμεί τα μωράκια.

  3. Κάνε του ένα ζεστό μπανάκι.

  4. Κάνε του ένα μασάζ

  5. Δώστου κάτι να πιπιλάει όπως το δάχτυλο σου.

  6. Κάνε του χάδια. Η σωματική επαφή και το χάδι έχει ηρεμιστική δράση.


Με αγάπη

Mysuperheromom Team

1 Προβολή1 Σχόλιο

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page