Χρόνια πολλά στους μπαμπάδες!!Ο ρόλος του πατέρα στην σωστή ανάπτυξη των παιδιών μας.


Mysperheromoms,

Σήμερα είναι η γιορτή του πατέρα και σκέφτηκα ότι πρέπει να γράψω κάτι προς τιμήν των μπαμπάδων που νοιάζονται, που πηγαίνουν στο πάρκο με τα παιδάκια τους, που διαβάζουν παραμύθια, που αλλάζουν πάνες, που ταΐζουν τα μωράκια μας και που γενικά βοηθούν (έστω και λίγο) όλες τις superheromoms.

Φυσικά ο ρόλος της μητέρας στην σωστή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού είναι αδιαπραγμάτευτος. Μάνα είναι μόνο μία. Όμως, έρευνες που έχουν γίνει κυρίως στο εξωτερικό έχουν δείξει ότι ο ρόλος του πατέρα είναι εξίσου σημαντικός στην σωστή ανάπτυξη του παιδιού μας. Πιο συγκεκριμένα:

1. Τα παιδιά των οποίων οι μπαμπάδες ασχολούνται μαζί τους είτε συζητώντας, είτε διαβάζοντας μαζί τους τα μαθήματα του σχολείου, είτε παίζοντας, έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν υψηλούς βαθμούς στο σχολείο σε σχέση με τα παιδιά των οποίων οι μπαμπάδες δεν αφιερώνουν χρόνο.

2. Τα αγόρια των οποίων οι μπαμπάδες ασχολούνται μαζί τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμπλακούν με την αστυνομία όταν μεγαλώσουν .

3. Τα κορίτσια που έχουν καλές σχέσεις με τους μπαμπάδες τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν προβλήματα που αφορούν την ψυχική υγεία και να κάνουν πιο σταθερές σχέσεις με το αντίθετο φύλο στο μέλλον σε σχέση με τα κορίτσια που δεν έχουν καλή σχέση.

Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι οι έρευνες που έγιναν παραπάνω αφορούσαν την ποιότητα της σχέσης. Μπορεί για παράδειγμα να έχει προηγηθεί ένας χωρισμός ή ένα διαζύγιο ανάμεσα στο ζευγάρι και ο πατέρας να μην βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με το παιδί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει μια ποιοτική σχέση με το παιδί του (περισσότερα για το πώς μπορούμε να χτίσουμε μια ποιοτική σχέση με το παιδί μας σε επόμενο post).

Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους τους μπαμπάδες και να ξέρετε ότι όλες οι superheromoms βρίσκονται δίπλα σας.

Με αγάπη

Βιργινία

#πατέρας #παιδιά #γιορτήτουπατέρα

© 2023 by NOMAD ON THE ROAD. Proudly created with Wix.com