top of page

10 πράγματα που πρέπει να προσέχουμε στην θάλασσα με τα παιδάκια μας!!!


Mysuperheromoms,

έρχεται το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και σκεφτήκαμε να σας υπενθυμίσουμε για μια ακόμα φορά τι πρέπει να προσέχετε στην θάλασσα με τα παιδάκια σας. Φυσικά και τα ξέρετε αλλά η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης. Λοιπόν, προσέχουμε τα εξής:

  1. Δεν ξεχνάμε να βάζουμε αντηλιακό πριν βγούμε στην θάλασσα και όχι όταν έχουμε φτάσει στην παραλία.

  2. Προσέχουμε να βάζουμε αντηλιακό σε όλα τα σημεία του σώματος. Δεν ξεχνάμε να βάζουμε αντηλιακό στα παιδιά μας πίσω από τα αυτάκια τους και ανάμεσα στα δαχτυλάκια τους (σημεία που συνήθως τα ξεχνάμε).

  3. Αποφεύγουμε να εκθέτουμε τα παιδιά μας στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες (η βλάβη του ήλιου είναι συσωρευτική και γίνεται κυρίως στην παιδική ηλικία).

  4. Φοράμε πάντα στα παιδιά μας φανελάκι και καπέλο όταν βρίσκονται στον ήλιο και κάτω από την ομπρέλα. Μην κοροϊδεύετε τους ξένους που ντύνουν τα παιδιά τους στην θάλασσα όταν παίζουν (αυτό είναι το σωστό).

  5. Δεν αφήνουμε τα παιδάκια μας να μπούνε στην θάλασσα όταν έχουν φάει. Το γεύμα του παιδιού μας ακόμα και ελαφρύ πρέπει να έχει προηγηθεί τουλάχιστον 3 ώρες από το κολύμπι ή με την επαφή με την θάλασσα.

  6. Πάντα φοράμε στα παιδιά μας μπρατσάκια ή τα κατάλληλα σωσίβια ανάλογα με την ηλικία τους.

  7. Δεν αφήνουμε τα παιδιά μας από την προσοχή μας. Μπορεί να γνωρίζουν κολύμπι αλλά τα ατυχήματα πάντα συμβαίνουν. Επίσης, σε πολυσύχναστες παραλίες πάντα υπάρχει κίνδυνος να αποπροσανατολιστούν και να χαθούν.

  8. Αποφεύγουμε να αφήνουμε τα παιδιά μας να κάθονται στην άμμο χωρίς πετσέτα, λόγω μυκητιάσεων.

  9. Πριν αφήσουμε τα παιδιά μας να μπούνε στην θάλασσα τσεκάρουμε άμα υπάρχουν τσούχτρες ή φύκια στο νερό που πιθανόν να ερεθίσουν το δέρμα των παιδιών μας.

  10. Έχουμε ένα κουτί πρώτων βοηθειών για κάθε περίπτωση (σε επόμενο post η φαρμακοποιός μας θα σας ενημερώσει για τα απαραίτητα που πρέπει να έχουμε σε ένα κουτί πρώτων βοηθειών).


Με λίγη προσοχή μπορούμε να περάσουμε τέλεια και με ασφάλεια στην θάλασσα με τα παιδάκια μας. Καλή διασκέδαση!!!!


Με αγάπη,

Mysuperheromom Team

5 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page