top of page

Θέλετε να βοήθησετε τα παιδιά σας αυτό το καλοκαίρι να μάθουν για τα συναισθήματα τους αλλά και να δ

Mysuperheromoms,

το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα του Μουσείου Συναισθημάτων είναι εμπνευσμένο από τον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων! Περιλαμβάνει εργαστήρια ειδικά σχεδιασμένα για τα παιδιά που συμμετέχουν, με στόχο να έρθουνε σε επαφή με τον κόσμο των συναισθημάτων μέσα από διαφορετικούς, συμβολικούς, διασκεδαστικούς και δημιουργικούς τρόπους. Τα παιδιά θα ασχοληθούν με θεματικές ενότητες όπως οι παρακάτω:

– Η λύπη και η χαρά τι έχουν να μου πουν; – Η επιθυμία πως με οδηγεί; – Ο φόβος με εμποδίζει ή με προστατεύει; – Ο θυμός με τα όρια (μου) τι σχέση έχει; – Τι μυστικό μπορεί να μου φανερώνει η ζήλια; – Τι ζητάω την ώρα που φωνάζω ΑΔΙΚΙΙΙΑΑΑ(!); – Πόσο κοντά ή μακριά είναι η ανυπομονησία με τη βαρεμάρα; – Τι καινούργιο ανακαλύπτω για εμένα μέσα από την αναποφασιστικότητα; – Τι αξία έχει η αυτοεκτίμηση στην κάθε μου μέρα;

Τα παιδιά ξεκλειδώνουν τα μυστικά των συναισθημάτων παίζοντας με τα διαδραστικά εκθέματα της έκθεσης του μουσείου με πολλούς διαφορετικούς και δημιουργικούς τρόπους όπως:


Παιχνίδια ρόλων! Τα παιδιά δοκιμάζουνε κάθε μυστικό μπαίνοντας σε ρόλους με διαφορετικά συναισθήματα. Ακούνε τη φωνή του κάθε συναισθήματος και πως ηχεί για τον κάθε ένα μας.


Εικαστικά! Δίνοντας μορφή σε κάθε συναίσθημα με σχήματα και χρώματα ξεκλειδώνουνε και άλλα μυστικά καθώς τα συναισθήματα γίνονται πιο συγκεκριμένα και απτά.


Χορός και κίνηση! Τα παιδιά ξεκλειδώνουνε κι άλλα μυστικά καθώς αναγνωρίζουνε τον τρόπο που κινείται και αντιδρά το σώμα μας όταν νοιώθουμε κάθε διαφορετικό συναίσθημα.


Παραμύθι! Τα παιδιά ανακαλύπτουνε διαφορετικούς τρόπους για να αναγνωρίζουνε, να ακούνε, να αντιμετωπίζουνε το κάθε συναίσθημα, αξιοποιώντας το ασφαλές πλαίσιο του παραμυθιού, τους διαφορετικούς ήρωες και τις εναλλακτικές διαδρομές που ο κάθε ένας ακολουθεί!


Ελεύθερο παιχνίδι Η ομάδα γνωρίζεται με άλλο τρόπο, μέσα σε ασφαλές πλαίσιο, πέρα από το οργανωμένο πρόγραμμα. Όσο η ομάδα γνωρίζεται μεταξύ της, η εμπιστοσύνη μεγαλώνει, δημιουργείται ασφάλεια, αναδύονται περισσότερες πληροφορίες και τα παιδιά έρχονται σε άμεση επαφή με τα δικά τους συναισθήματα και τα συναισθήματα των άλλων.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΩΡΕΣ

Βασικό Πρόγραμμα 8:30-9:00 προσέλευση στο χώρο του μουσείου τα παιδιά παίζουν, διαβάζουν, ζωγραφίζουν 9:00-11:00 πάμε στο λόφο του Φιλοπάππου για πρωινό πικ νικ, παιχνίδια και κίνηση 11:00-13:30 εργαστήρια στο χώρο του μουσείου 13:30 -14:00 μεσημεριανό γεύμα 14:00 – 14:30 εντυπώσεις και συναισθήματα της ομάδας

Συμπληρωματικό Πρόγραμμα 2:30-3:30 εργαστήρια στο χώρο του μουσείου 3:30-4:30 ελεύθερη ώρα και αποχώρηση


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 1ο τετραήμερο πρόγραμμα: 21 Ιουνίου – 24 Ιουνίου 2ο πενθήμερο πρόγραμμα: 27 Ιουνίου – 1 Ιουλίου


ΚΟΣΤΟΣ

Κόστος βασικού προγράμματος τετραημέρου: 92 ευρώ Κόστος βασικού και συμπληρωματικού προγράμματος τετραημέρου: 112 ευρώ Κόστος βασικού προγράμματος πενθημέρου: 115 ευρώ Κόστος βασικού και συμπληρωματικού προγράμματος πενθημέρου: 140 ευρώ Γίνεται έκπτωση 10% σε περίπτωση έγκαιρης εγγραφής (έως 31 Μαΐου) και συμμετοχής αδερφιών.Λίγες επιπλέον πληροφορίες για το πρόγραμμα:

  • Έχει σχεδιαστεί από το Μουσείο Συναισθημάτων και πραγματοποιείται από τους εμψυχωτές του μουσείου.

  • Απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά δημοτικού.

  • Σε κάθε πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 15 παιδιά. Λόγω των ολιγομελών ομάδων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

  • Τα παιδιά φέρνουν μαζί τους, το πρωινό και μεσημεριανό τους γεύμα, σακίδιο, παγούρι, καπέλο.

  • Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: στο τηλ. 210 9218329 καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10:00 -14:00, Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, 11741 Φιλοπάππου, Αθήνα, email: info@mce.gr

Καθώς η ομάδα του superheromom team πιστεύει πολύ στην αξία της αναγνώρισης και της κατάλληλης διαχείρισης των αυναισθημάτων, το μουσείο συναισθημάτων παιδικής ηλικίας θα δώσει στα παιδάκια μας αυτήν την σημαντική εμπειρία. Διασκέδαση και εκπαίδευση!! Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για το καλοκαίρι.


Με αγάπη

Mysuperheromom team

11 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page