top of page

Το παιδί μου δεν τρώει στο ολοήμερο!


πως να βοηθήσω το παιδί μου να τρώει το μεσημεριανό του στο σχολείο

Mysuperheromoms,

Ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί πολλές μανούλες που τα παιδιά τους πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο ή στον παιδικό σταθμό κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς είναι εκείνο του μεσημεριανού φαγητού. Καθώς πολλά παιδάκια κάθονται στο ολοήμερο με αποτέλεσμα να τρώνε το μεσημεριανό τους στο σχολείο, η κατανάλωση ή όχι του μεσημεριανού γεύματος αποτελεί αντικείμενο ανησυχίας. Έφαγε το παιδί μου όλο του το φαγητό; Τι θα πρέπει να του βάλω έτσι ώστε να το φάει; Θα πρέπει να μιλήσω με την δασκάλα για τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού μου; Σήμερα θα δώσουμε κάποια tips που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν ιδιαίτερα εκείνες τις μανούλες που ανησυχούν καθώς τα παιδιά τους δεν είναι και ιδιαίτερα ‘’φαγανά’’ στο σχολείο!

  1. Μην δείχνετε στο παιδί σας ότι ανησυχείτε ιδιαίτερα για το πόσο έφαγε στο σχολείο καθώς δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση το παιδί να χρησιμοποιήσει το φαγητό ως χειριστικό μέσο.

  2. Ενθαρρύνετε το παιδί να τρώει στο σπίτι μόνο του. Σε περίπτωση που ταΐζετε το παιδί στο σπίτι θα είναι πολύ πιο δύσκολο μετά για το παιδί να φάει μόνο του στο νηπιαγωγείο ή στον παιδικό σταθμό.

  3. Να δώσετε στο παιδί σας να καταλάβει ότι στο σπίτι σας έχετε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής. Αυτό σημαίνει ότι το μεσημεριανό του γεύμα θα περιλαμβάνει όλες τις διατροφικές ομάδες. Φυσικά και σε όλους αρέσουν τα μακαρόνια με κιμά αλλά δεν γίνεται να τρώμε κάθε μέρα μακαρόνια.

  4. Σε περίπτωση που το παιδί σας, σας γυρίζει πίσω συνέχεια συγκεκριμένα φαγητά να του υπενθυμίσετε ότι την επόμενη μέρα θα πρέπει να πάρει το ίδιο φαγητό στο σχολείο γιατί δεν είναι σωστό να πετάμε το φαγητό μας.

  5. Προσπαθήστε να φέρνετε σε επαφή το παιδί με την προετοιμασία του φαγητού στο σπίτι. Είναι σημαντικό το παιδί να γνωρίζει από την προηγούμενη μέρα το φαγητό που θα φάει στο σχολείο την επόμενη μέρα στο μεσημέρι.

  6. Συζήτησε μαζί με το παιδί σου για τα φαγητά που δεν του αρέσει να τρώει και βρείτε μαζί κοινές λύσεις και διαφορετικά είδη τροφών που μπορούν να του προσφέρουν τα ίδια θρεπτικά συστατικά.

Με αγάπη

Βιργινία

221 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page